Subsidie

BTW teruggave omdat u ondernemer bent?

Als u uw zonnepanelen na 1 april 2013 heeft laten plaatsen, of nog gaat plaatsen, kunt u zich als ondernemer laten registreren. U heeft dan recht op teruggaaf van de BTW. Meer hierover kunt u lezen in deze pdf van de belastingdienst.

Dit lijkt erg leuk, maar er zitten wel enige haken en ogen aan. U moet zich realiseren dat u een administratie moet gaan bijhouden, aangifte moet gaan doen, en mocht u uw huis verkopen, moet u uw panelen naar prive halen, en dat betaald u alsnog de btw. Of u moet uw “bedrijf” verkopen. Verder betaald u jaarlijks een forfait over de panelen.

Omdat het aannemelijk is dat de overheid hier vroeg of laat een stokje voor gaat steken, en en in verband met de complexiteit, adviseren wij dit niet te doen.

Nieuwbouw

Bent u bezig met nieuwbouw? Kijkt u dan ook eens naar een klimaathypotheek. Als u aan bepaalde EPC normen voldoet krijg u een extra rentekorting. Hierdoor verdient u uw zonnepanelen extra snel terug! Er zijn diverse hypotheken die een dergelijke hypotheek aanbieden. Met zonnepanelen voldoet u al snel aan de gestelde minimum eisen. Ook hierin kunnen we u adviseren.